Bönbollar
Hej!!
Hittade blackeye-bönor på Citygross så i fredags provade jag att göra black eye-bönbollar med chili och lime. Även detta ett recept ur tidningen Vego. Det blev gott men tycker att det blev för mycket lime i såsen.
Bönbollar
2 burkar black eye-bönor à 400g
ca 6dl kokta
1 vitlöksklyfta
1 färsk grön chili
1 grön paprika
1 lime, rivet skal och saft
2 msk majsstärkelse
salt
svartpeppar
Limesås
2 dl yoghurt eller créme fraiche, tex sojayoghurt eller Oatlys iFraiche
1 lime, rivet skal och saft
½ tsk sambal oelek
salt
svartpeppar
Ris för fyra personer
1 påse spenat
Jag använde mig utav röd chilli och röd paprika. Hade couscous istället för ris.
Bönbollar
Häll av spadet från bönorna och skölj i vatten. Häll ner i en matberedare och mixa till en puré.
Skrapa ner i en skål. Hacka vitlöksklyftan, chili och paprika fint. Blanda ner i bönsmeten tillsammans
med limeskal, limesaft, majsstärkelse, salt och svartpeppar. Forma till bollar och stek dem
gyllenbruna i lite olja.
Limesås
Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål. Klart!
Dessa bollar var också väldigt lätta att forma och steka.
