evamariesmatochmotion.blogg.se

Rödbetsburgare

Publicerad 2015-09-29 10:14:35 i Mat, Recept,

Hej!!
 
I helgen testade jag ännu ett recept ur tidningen Vego. Denna gången rödbetsburgare. Jag gillar rödbetor, tycker om att ha dem rårivna i sallad bland annat. Dessa var lätta att forma till burgare och höll ihop bra när man stekte dem.
 
 
 
Jag följde receptet helt så till vida att jag har inte avokado i som jag helt missade när jag läste receptet.
 
 
Rödbetsburgare
 
3 rödbetor, ca 400 g
1 vitlöksklyfta
1 dl havregryn
½ citron, saften
1 burk vita bönor à 400g, ca 3 dl kokta
½ dl majsstärkelse
salt
svartpeppar
 
Citronsås
 
1½ dl yoghurt eller créme fraiche
½citron, rivet skal och saft
1 tsk agavesirap
salt
svartpeppar
 
Tillbehör
 
4 hamburgerbröd             jag använde mig utav hamburgerbröd utav dinkel och havre
1 avokado
alfalfagroddar
 
 
RödbetsburgareRiv rödbetorna fint på ett rivjärn och krama ur så mycket vätska du kan.
Riv även vitlöksklyftan fint. Häll ner rivna rödbetor och vitlök i en skål.
Blanda ner havregryn, citronsaft och majsstärkelse. Häll av spadet från bönorna och skölj
i vatten. Mosa sönder med en gaffel och blanda sedan ner i skålen. Krydda med salt och
peppar. Forma till burgare och stek gyllenbruna på båda sidor.
 
CitronsåsBlanda ihop samtliga ingredienser i en skål. Klart!
 
Fyll brödet med rödbetsburgare, citronsps, skivad avokado och alfalfagroddar.
 
 
Det blev ju över rödbetsburgare så på söndagen kokade jag couscous och gjorde en sallad till.
Då jag är lite tokig i groddar så har jag tre sorter här. Rödbets, vitlöks och alfalfagroddar.
 
Dessa biffar kan rekommenderas de var mycket goda. Sambon är inte så glad i rödbetor men det är enbart för att de färgar så mycket när man gör vid dem annars tycker han också att de är goda.
Blev nästan godare utan brödet.
 
Det finns ett till recept som jag tänkte prova men till det ska man ha black-eye bönor men vet inte var jag kan få tag i dessa. Så ska ge mig ut på jakt.
 
Ha nu en bra dag....
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela