evamariesmatochmotion.blogg.se

Szechuanpeppargryta på quornbitar

Publicerad 2015-10-31 18:56:00 i Mat, Recept,

Godkväll alla!!!
 
Förra helgen köpte jag szechuanpeppar när jag var i Varberg. Testade det nu ikväll i en gryta gjord på quornbitar. Måtten är på ett ungefär utav det jag använde mig av så testa dig fram ifall du inte tycker om när det är kryddstarkt. Szechuanpeppar är trots namnet ingen peppar utan är besläktad med citrusträdet.
 
 
 
Till grytan hade jag:
 
1 halv liten kålrot
1 broccoli
1 röd lök
1 gul lök
½ tsk chiliflakes
1 tsk salt
½ msk stött szechuanpeppar
½ tsk spiskummin
1 msk grönsaksfond
2 msk maizenaredning
ca ½ liter vatten
1 förpackning quornbitar
½ tsk paprikapulver
 
 
Skär kålroten i små tunna stavar och dela broccolin i små buketter. Dela löken i klyftor.
Fräs tillsammans med chiliflakes, spiskummin, stött szechuanpeppar och salt i ca 10 minuter på medelvärme. Stek upp quornbitarna för sig och krydda med lite salt och paprikapulver. När det fått lite färg blanda det med grönsaksröran och häll på vatten, grönsaksfond och låt koka upp i ca 5 min. Till sist blanda i maizenaredningen och låt koka lite till. Smaka av och ta inte i hela mängden kryddor om du är rädd för att det blir för kryddstarkt.
 
Servera med en sallad och couscous.
 
Här fräser löken, broccolin och kålroten tillsammans.
 
 
 
 
 
Bon appetit
 
 
Skulle kunna tänka mig att göra det mer asiatiskt och ha i lite riven färsk ingefära och någon matsked japansk soja eller kinesisk soja. Eventuellt servera med ris eller varför inte glasnudlar. 
 
Ha nu en riktigt skön helg och var rädd om varandra......
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela