evamariesmatochmotion.blogg.se

Innehållsförteckning

Publicerad 2015-03-25 11:48:00 i Recept,

Häromdagen köpte vi hem knäckebröd för att variera med det fröknäcke som jag bakar. Vi stod länge och väl i affären för att välja något som vi tyckte såg spännande och gott ut och som även var nyttigt. Framför allt som inte kostade hur mycket som helst. Får ju säga att jag inte läste så noga på innehållsförteckningen som jag borde ha gjort. Men igårkväll läste jag och kunde knappt äta utav det ena vi köpte. Vi bestämde oss för att vi inte skulle äta upp resten. Orsaken? 
 
 
 
 
Visst äter fortfarande lite kött men förväntar mig inte och vill inte ha blodprotein i mitt knäckebröd!!!!!
Det var detta knäckebröd som vi köpte men aldrig kommer att köpa igen och framför allt kommer jag att läsa mycket nogrannare på innehållsförteckningen på nya produkter hädanefter.
 
 
Så idag blev det till att baka fröknäcke. Tittade på vardagspuls igår och där visade Agneta Sjödin en variant på fröknäcke som jag tänkte prova. De är i ugnen nu så vet inte hur det blev.
 
Ska väl räcka ett tag!!!!!!!
 
 
 
Agnetas fröknäcke
 

1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
0,5 dl linfrö
1 tsk salt 
2 msk psyliumfröskal                      Hade jag inte hemma så jag tog chiafrön istället
1 dl majsmjöl
0,5 dl olivolja
2,5 dl kokhett vatten
Flingsalt
 
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt oljan och vatten och rör om. Täck en plåt med bakplåtspapper. Bred ut degen. Lägg ett bakplåtspapper över degen och kavla ut över hela papperet.
Skär degen i rutor och strö över flingsalt. Grädda i ugnen på 150 grader i ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt stå i ytterligare 30 minuter på eftervärme.
 
Jag bakar alla plåtarna på samma gång i varmluftsugn. Har även den på 150 grader. Lika bra när man ändå håller på och så behöver man ju inte baka så ofta.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela