evamariesmatochmotion.blogg.se

Solros och kikärtsbiffar

Publicerad 2016-03-21 10:57:00 i Mat, Recept,

Hej!
 
I fredags knåpade jag ihop ett alldeles eget recept på lite av det jag hade hemma. Har av någon anledning köpt hem massor av burkar med kikärtor... Ja ja ibland blir det bara så. 
Gjorde en smet till biffar utav kikärtor och solrosor och jag blev riktigt nöjd. De blev fasta och fina när man stekt dem med en fast stekyta nästan som om de var panerade. Blev så pass bra så jag gjorde en ny smet på lördagen med en annan smaksättning.
 
 
1 brk kikärtor
1 vitlöksklyfta
½ dl solrosfrön
2 msk majsstärkelse
1 ägg 
1 schalottenlök finhackad
1 krm koriander
1 krm gurkmeja
1 krm spiskummin
1 krm svartpeppar
½ tsk salt
 
Mixa först solroskärnorna i en matberedare häll sedan i de avrunna kikärtorna och mixa tillsammans. Blanda (mixa inte) därefter i kryddor, ägg, majsstärkelse, riven vitlök och den finhackade löken. Låt stå och vila en stund. Klicka därefter ut smeten på ett varmt stekjärn och platta ut till biffar. Det blir ca 7 stycken på denna smet så dubbla för att få ut fler.
 
 
 
I den andra smeten använde jag mig inte av schalottenlök utan tog i en finhackad liten bit purjolök och uteslöt kryddorna.  Tog i 2 stycken bitar soltorkad tomat som jag hackade fint. Rev i en vitlöksklyta. Hade i en tsk torkad basilika och 1 krm svartpeppar och ½ tsk salt. 
 
 
1 brk kikärtor 
1 vitlöksklyfta
½ dl solrosfrön
2 msk majsstärkelse
1 ägg
1 liten bit purjolök
2 bitar soltorkad tomat
1 tsk torkad basilika
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
 
 
Utav dessa två kryddsättningar tyckte vi att de var godast med soltorkade tomater.
Ska testa att använda sötmandel istället för solrosor och ev blanda i tex couscous, morötter eller någon sorts linser. Man kan säkert använda sig utav något annat än kikärtor tex vita bönor. 
Även ha andra kryddor.
 
Återkommer med resultat.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela