evamariesmatochmotion.blogg.se

Senapsdressad kyckling med pepparrot

Publicerad 2015-07-27 15:08:26 i Mat, Recept,

Hej!!!!
 
I förra inlägget började jag med att hälsa alla i sommarvärmen!!!!! Ja var den värmen tog vägen vet jag inte men här är den definitivt inte. Känns som höst istället. Men inget att göra åt. Är ingen vän utav för hög värme heller men sommar vill jag ha trots allt. Det har varit långt mellan att jag skriver och det är för att jag inte har haft något direkt att komma med. Men i helgen hade vi gäster hemma då sambon fyllde år. Då svärmor inte äter vitlök fick jag stora problem då jag har vitlök i nästan allt. Eftersom vi inte ville stå i köket hela tiden och inte vara beroende på att hålla maten varm så valde vi att ha buffé. Hittade ett recept på kyckling i just tidningen Buffé. Jag var först tveksam till om det skulle vara gott men vi testade det och gästerna tyckte om det. Jag själv tyckte att det var ok men ingen riktig höjdare. Tillsammans med det andra så passade det ändå bra till då jag hade den ljumma potatissalladen som jag skrev om i ett tidigare inlägg från midsommar. Den innehåller ju också senap precis som kycklingen. Hade även en tomatsallad och en sallad med allt möjligt gott i.
 
Till receptet då. Detta recept är för 10 personer.
 
1 kg kycklinglårfilé
smör, olja
salt, svartpeppar
färsk pepparrot och cocktailkapris till garnering
 
Dressing
1 msk fransk senap
½ dl rapsolja
½ dl vatten
2 msk hackad rödlök
2 msk hackad små kapris
2-3 msk riven färsk pepparrot
 
1 dag före festen
Sätt ugnen på 175 grader. Skär varje lårfilé i 3 bitar. Bryn kycklingbitarna hastigt i smör oh olja i omgångar i en stekpanna tills de får färg. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
 
Lägg i en ugnssäker form. Sätt in i mitten av ugnen 5-10 minuter. Låt svalna och förvara övertäckt i kylen.
 
Lägg senapen i en bunke och vispa i oljan, lite i taget. Tillsätt vatten, rödlök, kapris, pepparrpt, ½ tsk salt och 2 krm peppar under fortsatt vispning - den ska vara lättflytande. Ställ kallt.
 
30 minuter före servering
Lägg kycklingen på ett fat. Ringla över dressingen. Strö över grovriven pepparrpt och cocktailkapris.
 
Det var inte svårare än så här. Krävde inte så mycket arbete och bra att kunna göra det dagen innan.
 
 
Tomatsallad
 
600 g tomater i olika färg och form
1 liten skivad rödlök
 
Dressing
1 msk vinäger     jag brukar använda mig utav vit balsamvinäger
4 msk olivolja
salt och peppar
½ kruka basilika
 
Tyvärr glömde jag att fotografera det hela.
 
Som avslutning till kaffet serverade jag citronkladdkakan som jag också skrivit recept på i tidigare inlägg. Den är bra att ta till då den är godast dagen efter och man kan alltså göra även den dagen innan.
 
Ja detta var allt för denna gången så ha det nu bra så skriver jag snart igen...... :)
 
 

 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela