evamariesmatochmotion.blogg.se

Veganska biffar

Publicerad 2015-03-01 13:42:34 i Mat, Recept,

Igår provade jag ett nytt recept på veganska biffar. Blev riktigt goda. Till det hade vi rotfrukter i ugn och en sallad. Hade även en creme fraiche sås som jag nästan har till allting men med olika smaksättningar.
 
 
 
 
Här är biffarna på väg in i ugnen. 
 
 
Receptet på biffarna
 
2 dl okokta röda linser
1 stor gul lök
2-3 morötter
1 dl solrosfrön
1,5 dl havregryn
1 burk (ca 90 g) soltorkade tomater
½ tsk salt
½ tsk chillipulver
2 tsk oregano
 
Koka linserna enligt förpackningen.
Blanda ihop linser, hackad lök, rivna morötter, solrosfrön, havregryn och kryddor. 
Mixa blandningen till en jämn smet.
Hacka soltorkade tomaterna och vänd ner i smeten.
Forma 10 biffar på en ugnsplåt, ringla olja ovanpå biffarna och grädda i ugnen på 200 grader
tills biffarna blir gyllenbruna.
 
Jag hade slut på oregano men hade franska örter så jag tog det istället. Man kan nog utesluta 
soltorkade tomater om man inte tycker om det. Även krydda annorlunda. Bara att prova sig fram.
Men vi tyckte att dessa blev jätte goda.
 
 
 
Rotfrukterna skar vi i rätt så små avlånga bitar och vi använde oss av palsternacka, kålrot, polkabeta,
morötter, potatis och vitlök. Sen ringlade jag olivolja över och kryddade med salt och svartpeppar.
Stod i ugnen i ca 40-50 minuter på 250 grader.
 
 
Här är rotfrukterna precis innan de ska in i ugnen.
 
 
Till salladen hade vi rödbeta, broccoli, baby spenat, små tomater, paprika och gurka.
Till salladen hade vi en vinägrett på olja vinäger och kryddor. 
 
 
 
Resultatet.... Mums
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela