evamariesmatochmotion.blogg.se

Surdegsbröd

Publicerad 2015-03-01 18:28:00 i Bröd,

Kommer ni ihåg degen jag lade i kylskåpet i tisdags? Idag bakade jag det.
Tog ut det en liten tid innan det skulle in i ugnen så att det inte var kylskåpskallt.
Sen bakade jag det i 250 grader i 50 minuter.
 
 
 
Här ligger det på plåten färdigskårat. 
 
 
 
Så här blev det färdiga brödet.....
 
 
 
 
 
 
Nu ska man definitivt inte lägga det i plastpåse. Bäst är om man lindar in det i en bakduk. Annars mjuknar skorpan som ju är hård och knaprig. Är mycket smidigare att baka surdegsbröd än med jäst och det blir mycket saftigare. Men jag måste prova lite andra sätt att baka ut degen på. Är väl inte en övertygad surdegsbröd älskare ännu. Får väl ge det en liten chans till.
Ha nu en fortsatt bra söndagkväll. Tjingeling.........

Kommentarer

Postat av: Emilie

Publicerad 2015-03-01 20:34:33

Ser så enormt gott ut!!

Svar: Det blev jätte gott också. Detta var tredje gången jag bakade surdegsbröd och de andra gångerna har det blivit så hård skorpa att jag trodde tänderna skulle gå av. Men denna gången blev det riktigt bra. Ska ju vara hård skorpa men det får ju finnas gränser:)
Eva-Marie

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela