cowboy chili
Detta recept hittade jag i ICAs app i mobilen. Har gjort den ett flertal gånger men i förgår gjorde jag den hel vegetarisk. Bytte ut chorizon mot sojachorizo och sojabacon. De övriga i familjen tyckte även om denna varianten.
Här är det ursprungliga receptet.
Cowboy chili
400 g kryddiga korvar tex chorizo
1 stor gul lök
4 st vitlökskiyftor
1 pkt bacon
3 msk tomatpuré
2 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
ca 1½ msk chilipeppar anchostyle (efter smak)
1 tsk kakao
1 brk stora vita bönor (á 400 g)
1 brk kidney bönor (à 400 g)
ca 6 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
3 mska olivolja
Skala och finhacka lök och vitlök.
Skär baconet i strimlor.
Fräs lök och vitlök i 2/3 av oljan i en gryta ca 3 min. Fräs med baconet. Tillsätt tomatpuré, spiskummin,
paprikapulver, chilipeppar och kakao. Låt fräsa ca 1 min under omrörning.
Skölj bönorna och låt rinna av.- Blanda i vatten, buljongtärning och bönor och låt koka på svag värme under lock ca 10 ming.
Skär korven i ca 1 cm tjocka skivor och stek den i resten av oljan i en stor stekpanna ca 2 min.
Lägg korven i böngrytan och låt koka ca 3 min.
Garnera med koriander eller persilja.


