Midsommar
Hej hopp allesammans!!!!!
Ja jag har inte försvunnit men man skulle kunna tro det. Har bara inte haft tid att lägga upp något. Har inte haft något att lägga upp för den delen. Då vi är fullt upptagna med att måla huset när vädret tillåter så finns inte mycket tid till annat. Lägger inte ner så mycket utav min ork på att leta nya maträtter utan är tråkig och kör samma gamla vanliga. Har snöat in mig på linsbiffarna som jag skrev om i förra inlägget. Varierar med olika kryddor och tillbehör. Träningen ligger också efter. Jag som brukade träna 3-5 ggr per vecka har knappt tränat på 14 dagar. Men idag har det skett.
Tänkte i varje fall lägga upp vad jag tänkt äta imorgon på midsommarafton. Då jag inte äter någon form av fisk eller skaldjur så är midsommarmaten inget för mig. Jag tänkte ha en ljummen potatissallad som jag brukar göra på sommaren. Till det ska vi ha grillad kyckling. Hittade ett recept utav Tommy Myllymäki på Tandoorikyckling.
Sen funderar jag på om jag ska baka en kladdkaka. Enklast möjliga. Jag är ju ingen storkonsument utav kakor och tårtor men en kladdkaka kan ju alltit slinka ner. Har följt Roy Fares serie United states of cakes och det kan ju få vem som helst att bli sugen på kakor. Jag har i många år samlat på recept med sådant som är bakat med choklad. Älskar choklad fast jag näst intill aldrig äter det. Har nog inte bakat något av de recepten heller. Men kladdkakan har jag bakat.
Timjanstekt potatissallad med tomat
En ljummen potatissallad med mycket smak som passar till det mesta på sommaren. För 4 pers
600 g kokt färskpotatis
4 vitlöksklyftor
1 färsk lök (knipplök)
3-4 tomater
100 g marinerade soltorkade tomater
1 tsk ljus fransk senap
3 msk olja
1 msk smör eller olja
salt och svartpeppar
1 knippa färsk timjan eller 1 tsk torkad
1 Skär potatisen i bitar. Skala och skiva vitlöken. Skiva den färska löken. Skär de färska tomaterna i bitar och de marinerade tomaterna.
2 Blanda senapen med olja, lite i taget i en skål. Lägg i lökringar och tomatbitar och strimlor. Blanda om.
3 Fräs potatis och vitlök i smör och olja i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och timjan. Blanda ner det i tomatsalladen och rör om. Servera till grillat kött eller med tunna skivor skinka.
Tandoorikyckling i ugn Receptet från recept.nu
- 1 kg kycklinglår
- 1 citron, saften
- 3 dl tjock yoghurt
- 2 vitlöksklyftor
- 25 g färsk ingefära
- 1 msk spiskummin
- 3 tsk malen koriander
- 0,5 tsk cayennepeppar
- 0,5 tsk kardemumma
- 0,5 tsk nejlika
- 0,5 tsk malen svartpeppar
- 1 msk paprikapulver
- 1 kruka färsk koriander
- Värm ugnen till 230 grader.
- Riv vitlök och ingefära i en bunke. Blanda ner alla kryddor, tillsätt yoghurten och blanda runt.
- Lägg ner kycklingen och låt marinera i kylskåp i ca sex timmar för maximal smak. Har du inte tid, kan du tillaga direkt.
- Häll ut kyckling och yoghurt i en ugnsform.
- Baka i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter, eller till kycklingen fått mycket färg och är genomlagad, testa med att sticka hål i kycklingen, saften som rinner ut ska vara helt klar.
Kentkaka
Detta receptet har jag fått av min dotter och jag förmodar att det är från tiden då hon var tokig i gruppen Kent. I vilket fall som helst god är den.
100g smör
1½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1½ tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl socker
Värm ugnen till 175 grader
Smält smöret.
Blanda ihop alla ingredienser.
Häll ner den extremt goda smeten i en form.
Stoppa in i ugnen i ca 30-35 minuter beroende på hur kladdig du vill att den ska vara.
Servera med glass eller grädde och lite bär.
Ja det var allt för denna gången men återkommer var så säker.
Ha nu en riktigt fin midsommarhelg och så hoppas vi på någon solglimt.
