evamariesmatochmotion.blogg.se

Vegeriet

Publicerad 2015-08-07 11:18:31 i Mat, Recept,

Hej hopp i sommarvärmen!
 
Igår var vi i Helsingborg för att prova maten på Vegeriet. En helt vegetarisk restaurang. Vi hade tänkt att testa deras lunchbuffé men där fanns ingen för det var för varmt. Så vi tog deras linsbiffar med quinoasallad. Kul att smaka hur deras smakar jämfört med de jag gör. Jag är ingen stor fan av att äta ute då jag oftast tycker att det kryddas för lite och maten är rätt smaklöst. Det var samma här. Gott men ingen smaksensation. Jag vill att maten ska smaka. Hur som helst så rekommenderar jag stället. Finns inte så många vegetariska restauranger. Nästa vecka skulle de börja med buffén så får åka dit och testa det. Ville ju prova lite olika rätter.
 
http://www.vegeriet.se/start/ 
 
 
Härom kvällen grillade vi för första gången denna sommaren.... Grillade kycklinglår som jag först lagt i marinad. Till det hade vi gjort olika foliepaket med diverse innehåll. Hade köpt bakpotatis men de var enormt stora och det hade tagit hela kvällen att få de färdiga så jag skar ner dem i mindre bitar och lade dem i vars ett aluminiumpaket. Ringlade över olivolja, kryddade med svartpeppar lite chilliflakes, vitlökspulver och flingsalt. Gjorde likadant med morötter och palsternackor. Hade även ett paket med rödlök och gullök. På med olja och diverse kryddor. Blandade till två såser med kryddor från Borgeby. En med sourcream and onion och en med Ice & fire.
 
http://www.borgebykryddgard.se/
 
Marinad
 
1 dl matolja
3 msk kinesisk/japansk soja
3 msk sweet chili sås
1 tsk sambal oelek
2 tsk pressad vitlök
1 tsk grillkrydda
 
Allt blandas ihop och sen får det man ska marinera ligga i antingen över natten eller 5-6 timmar.
 
Glömde naturligtvis att ta kort så har tyvärr inga bilder.
 
Men som sagt är ni i Helsingborg så prova att ät på Vegeriet. Det ligger framför Knutpunkten så lätt att hitta. 
 
Hoppas ni har det bra ät gott och njut...... :)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela