Grönsaksbuljong
Idag har jag gjort egen grönsaksbuljong och det blev riktigt gott. Jag tog helt enkelt lite utav det jag hade hemma. Började vid 10 tiden och sen fick det stå och puttra till ca 14 då jag mosade och silade det och sedan fick det reducera tills ca hälften av vätskan försvunnit.
Detta är vad jag hade i.
Några små potatisar
1 majrova
1 palsternacka
1 liten bit kålrot
rester utav broccoli
1 morot
1 gulbeta
1 rödlök
1 klyfta vitlök
salt
peppar
några grönpeppar korn
7-8 lagerblad
Man tar helt enkelt vad man har.
Skala och skär i små bitar och lägg allt i en gryta. Häll på vatten så att det knappt täcker. Sedan får det
små puttra på svag värme i några timmar. Sedan mosar man grönsakerna och silar det hela. Därefter får det koka tills hälften av vätskan har försvunnit.
Sedan är det bara att frysa in i små portioner i tex frysformar så har du till en hel massa soppor och grytor eller vad man nu behöver grönsaksbuljong till.

Här ligger allt tillsammans och gottar sig.....

Absolut inget svårt alls men det tar tid. Men är väl värt det och man slipper allt skit som finns i buljongtärningar.
Ha nu en riktigt god och glad påsk alla..........
