evamariesmatochmotion.blogg.se

Ann-Britts aprikoskaka

Publicerad 2015-04-30 13:14:47 i Mat, Recept,

Hej alla glada!!! För ovanlighetens skull har jag idag gjort en rabarberkaka. I originalreceptet är det aprikoser men jag har här bytat ut dem mot rabarber. Gott vilket som. 
 
2 ägg
2,5 dl socker
1 ½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ dl vatten
 
50 g smör
50 g farinsocker        
 
Sätt ugnen på 175 grader
 
Lägg smör och farinsocker i en ugnssäker form och sätt in i ugnen tills smöret smält.
 
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål och vänd ner det i äggsmeten. Häll i vattnet.
 
Lägg skivad rabarber i det smälta smöret och häll därefter på smeten.
 
Grädda i ca 40-45 minuter.
 
 
Här har jag blandat rabarbern med det smälta smöret och farinsockret.
 
Smeten på och in i ugnen.
 
 
 
Ytan blir aningen knäckig och underbart god. Jag har vaniljsås till men man kan ju ha en klick vispgrädde eller varför inte lite vaniljglass.
 
Här är det bara att hugga in. Sonens reaktion var mmmmmm så gott :) :) :) :)
 
 
Ha nu en trevlig valborgshelg.........
 
 

Kommentarer

Postat av: Emilie

Publicerad 2015-04-30 17:29:07

Men ååååååååh det är ju den goda!!! Du har gjort den mycket förr och med aprikoser i om jag inte minns helt fel? Eller rabarber. Den är himla god iaf, synd att jag inte alls ska äta sånt bara. :/

Svar: Visst stämmer det Emilie... Har gjort den även med aprikoser. Men är ju hur god som helst med rabarber också. Detta var årets första rabarber....Är jätte synd att du inte kan äta den men bättre att strunta i det än att bli dålig. :)
Eva-Marie

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela