Kesobröd
Hej!!
Testade ännu ett glutenfritt bröd i förra veckan. Jag tyckte att det blev ett mellanting mellan bröd och kaka. Var nog dels att keson gjorde brödet saftigt och kokosmjölet bidrog ju till att det fick ja kokossmak.
Receptet hittade jag på "lchfarkivet.se"
Ingredienser
125 g Keso
3 ägg
4 msk mandelmjöl
3 msk kokosmjöl
2 tsk bakpulver
1 msk olivolja
1 nypa salt
2 msk solrosfrön
2 msk blå vallmofrön
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop samtliga torra ingredienser förutom vallmofröna i en bunke.
Vispa ihop ägg och keso i en annan bunke.
Blanda ner mjölblandningen i ägg och kesovispet, samt olivoljan och rör om så att allt blandar sig.
Behöver inte jobba det speciellt hårt, utan bara så allt blandar sig.
Lägg upp degen på en bakplåtsklädd plåt och platta ut till en fyrkant, cirka 20x20 cm stor.
Strössla vallmofrön över och ställ in i ugnen 12-15 minuter beroende på ugn.
När brödet har en vacker färg och har stelnat till är det klart. Ta ut det och låt svalna innan du skär det i passande bitar.
Även detta bröd gick snabbt att svänga ihop och grädda.
