evamariesmatochmotion.blogg.se

Vegetarisk lasagne

Publicerad 2015-09-16 11:07:00 i Mat, Recept,

Hej på alla denna fina höstdag!!!
 
Det recept jag ska skriva idag har jag gjort i 33 år!!!!! Köpte en vegetarisk kokbok från Allt om mat 1982 i min "gröna ungdom" :)
Blir aldrig trött på den. De som har ätit och som inte är övertygade vegeterianer tycker att den är godare än den som är gjord på kött.
 
 
 
 
Som ni kan se så är den väl använd.....
 
 
 
 
 
 
 
Vegetarisk lasagne
 
12-16 lasagneplattor eller 200-300 g bandspagetti
 
Till tomatsås:
 
2 burkar krossade tomater
2 grovt hackade gula lökar
2 vitlöksklyftor
2-3 msk chilisås eller tomatpuré
2 tsk salt, 2 tsk basilika
½ krm svartpeppar
 
Till ostsås:
 
2 msk smör, 3 msk vetemjöl
4 dl mjölk, ½ tsk salt
2 dl grovt riven ost
 
Till gratinering:
1 - 2 dl grovt riven ost
 
Så här gör du:
 
Börja med tomatsåsen. Blanda i en kastrull tomater, hackad gul lök, krossade vitlöksklyftor, chilisås eller tomatpuré, salt, basilika och peppar. Koka alltsammans 15-20 minuter till en tjocksås. Smaka av.
 
Gör nu ostsåsen. Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet. Tillsätt mjölken. Koka såsen 3-5 minuter. Rör under tiden. Smaksätt med salt och riven ost.
 
Värm under tiden ugnen till 225 grader.
 
Lägg ett lager plattor i botten på en liten långpanna eller en ugnssäker form. Häll på hälften av tomatsåsen. Täck med plattor och häll på hälften av ostsåsen. Täck med plattor och avsluta med ostsåsen. Strö på  rikligt med riven ost.
 
Gratinera rätten 20-25 minuter.
Servera med en blandad grönsallad.
 
 
 
Väl värd att testa. Vill man kan man ju krydda tomatsåsen mer och med andra kryddor.
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Emilie

Publicerad 2015-09-19 09:59:33

Jag ska göra den här någon gång och bjuda Andrejs familj på. Anna och Nimi är vegetarianer så kan ju vara skoj att höra vad de tycker :D

Svar: Tycker jag att du ska göra...de kommer säkert att tycka den är god :)
Eva-Marie

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela