Ann-Britts aprikoskaka
Hej alla glada!!! För ovanlighetens skull har jag idag gjort en rabarberkaka. I originalreceptet är det aprikoser men jag har här bytat ut dem mot rabarber. Gott vilket som.
2 ägg
2,5 dl socker
1 ½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ dl vatten
50 g smör
50 g farinsocker
Sätt ugnen på 175 grader
Lägg smör och farinsocker i en ugnssäker form och sätt in i ugnen tills smöret smält.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål och vänd ner det i äggsmeten. Häll i vattnet.
Lägg skivad rabarber i det smälta smöret och häll därefter på smeten.
Grädda i ca 40-45 minuter.
Här har jag blandat rabarbern med det smälta smöret och farinsockret.

Smeten på och in i ugnen.

Ytan blir aningen knäckig och underbart god. Jag har vaniljsås till men man kan ju ha en klick vispgrädde eller varför inte lite vaniljglass.

Här är det bara att hugga in. Sonens reaktion var mmmmmm så gott :) :) :) :)

Ha nu en trevlig valborgshelg.........
